Utopia Balcanica

O veste bună din lumea berii (dacă stai în est)

Staţia Rombeer, benzinăria de bere take-away, s-a întors în Tei.

La, lu, lala, lei.

Ţi-am povestit mai demult ce minunăţie de serviciu furnizează Staţia Rombeer în buza Pantelimonului. Bere pentru acasă, rece şi proaspătă, dintr-un perete cu treij’ de ţuţuroaie, alimentate din butoaie aduse de la mici producători din întreaga ţară şi refrigerate în camera lor specială.

Între timp, pentru că treaba a început să zbârnâie, Rombeer s-a extins la Cluj, la Craiova şi înapoi acasă în cartierul de unde pornise cândva. Adică în Tei, într-un mini-mall cu aprozar şi sibieni care se numeşte Domino Plaza şi despre care habar n-aveam că există, deşi mai traversez cartierul ăla din când în când.

Ei bine, în noul Rombeer din Tei, prietenul nostru Igor a amplasat nu 20, nu 30 ci vreo FUCKING 50 de ţuţuroaie de bere. Un veritabil index băubil al berilor artizanale româneşti. Poţi să înveţi geografie de pe peretele ăla. (Şi tot mai e loc pe piaţă, dacă te bate gândul să te apuci de făcut bere.)

Mai sunt acolo şi câteva robinete cu vin. Şi crănţănele (cracklings de şorici şi chipsuri cocoficoase) şi chiar şi un frigider cu beri la sticlă pentru cine vrea să-şi facă stocuri mai puţin perisabile. Noisss.

Gurile rele spun că se pregăteşte Piaţa Muncii – pe corsoul ăla pestriţ de vizavi de Babeş. Dar n-ai auzit de la mine.

Până atunci, luăm bere la pachet din Domino Plaza, Maica Domnului colţ cu Lacul Tei. Şi urmărim staţia Rombeer pe Facebook.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net