Utopia Balcanica

O veste bună din lumea berii (dacă stai în est)

Staţia Rombeer, benzinăria de bere take-away, s-a întors în Tei.

La, lu, lala, lei.

Ţi-am povestit mai demult ce minunăţie de serviciu furnizează Staţia Rombeer în buza Pantelimonului. Bere pentru acasă, rece şi proaspătă, dintr-un perete cu treij’ de ţuţuroaie, alimentate din butoaie aduse de la mici producători din întreaga ţară şi refrigerate în camera lor specială.

Între timp, pentru că treaba a început să zbârnâie, Rombeer s-a extins la Cluj, la Craiova şi înapoi acasă în cartierul de unde pornise cândva. Adică în Tei, într-un mini-mall cu aprozar şi sibieni care se numeşte Domino Plaza şi despre care habar n-aveam că există, deşi mai traversez cartierul ăla din când în când.

Ei bine, în noul Rombeer din Tei, prietenul nostru Igor a amplasat nu 20, nu 30 ci vreo FUCKING 50 de ţuţuroaie de bere. Un veritabil index băubil al berilor artizanale româneşti. Poţi să înveţi geografie de pe peretele ăla. (Şi tot mai e loc pe piaţă, dacă te bate gândul să te apuci de făcut bere.)

Mai sunt acolo şi câteva robinete cu vin. Şi crănţănele (cracklings de şorici şi chipsuri cocoficoase) şi chiar şi un frigider cu beri la sticlă pentru cine vrea să-şi facă stocuri mai puţin perisabile. Noisss.

Gurile rele spun că se pregăteşte Piaţa Muncii – pe corsoul ăla pestriţ de vizavi de Babeş. Dar n-ai auzit de la mine.

Până atunci, luăm bere la pachet din Domino Plaza, Maica Domnului colţ cu Lacul Tei. Şi urmărim staţia Rombeer pe Facebook.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback
Utopia Balcanica » Studii aprofundate
3 years ago

[…] Campusul e în Tei, în buza lacului. La doi paşi de cantină are Igor 50 de dozatoare de bere. Câteva străzi mai încolo face George nişte burgeri imposibil de […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net