Utopia Balcanica

Recomandările săptămânii: 16-22 noiembrie 2020

Duminica trecută, pe 15 – de ziua internaţională a toleranţei – CORBU ar fi făcut o mare adunare la Ortiţa, în Maramureş, să vorbească cu prieteni vechi şi noi despre Arta de a dona şi să cânte cu toţii şi să se veselească.

Fiindcă-i 2020, acest lucru a avut loc, dar pe 16, sub formă de transmisii video adesea întrerupte de netul precar din Maramu’. Într-un final au fost puse cap la cap să le putem răsfoi pe facebookul şi youtubele Corbului.


Între 20 şi 27 noiembrie e Black Friday la Supermercato, lanţul de marketuri italieneşti de unde mă aprovizionez eu sporadic cu ulei şi pastă de dinţi.

Acu’, ofertele nu-s mare sfârâială, dar dacă vrei chinotto sau bere din aia siciliană cu sare de mare (THE SHIT), de unde altundeva să le procuri în perioada asta.


Jumătate din Dead Can Dance, adică Brendan Perry, taman ce a lansat Songs from the Greek Underground – un album de cântece rebetiko greceşti reinterpretate. Chiar mă gândeam azi dimineaţă, când tocmai îi dădea Paul share, că de ce nu dă şi geamul meu într-un port, ceva. (P-ormă am dat clic, mi-a apărut o reclamă cu duamna Firea şi mi-am amintit: pentru că nu plouă.)

Oricum, e muzică pentru 2020. E vai, e aman-aman.

Se poate asculta pă spotifai sau direct pă youtube.


Gaşca de la bloc / nu mai e deloc, / doar Florin mai scrie / câte-o poezie / şi nea M. o cântă / cu inima frântă. Un cântec pentru o generaţie, de la cuplul Manciulea-Dumitrescu. Copilul universal. Fără van Damme.

Nu că n-ar trişa un pic – până la urmă, ce nu sună bine pe fundalul ăla tango-cha-cha melancolic, următoru’ pe pleilist după Goodnight Moon şi Pou na vro mia na su miazi.


E în plină desfăşurare o expoziţie online a absolvenţilor cursului Studio Animation 2D al lui Liviu Acasandrei. Dacă vrei să încurajezi nişte puşti, mulţi dintre ei abia la primii paşi pe panta alunecoasă a desenelor, mişcătoare sau nu.


Duminică, 22 noiembrie, la Manasia în curte, poeţii rămân poeţi chiar şi când fac sarmale (Tiberiu Neacşu) sau pun muzică (Ligia Keşişian). Numa’ vezi că-i frig. Să-ţi iei căciula. Şi masca. Mmm, sarmale de poeţi.


Cred că n-are sens să mai menţionez că a ieşit un sezon nou de The Crown pe nepflics. Cu Scully din Dosarele X în rolul febleţei mele Maggie Thatcher. Bine, asta dacă poţi suporta să vezi vremea englezească la televizor când o ai deja pă geam.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net