Utopia Balcanica

Recomandările săptămânii: 9-15 noiembrie 2020

Nu ştiu care mai e situaţia magazinelor din pieţe dar cunoscuta măcelărie Nea Gică din Vrancea a deschis primul ei magazin din Bucureşti, chiar la piaţa Miniş. Am încercat micii şi, wait for it, Salamul Nea Gică. Sunt ce trebe’, chiar dacă reţeta de mici e aproape bulgărească, numai cu porc. De fapt cam tot ce vinde Nea Gică e porc.

Ştiţi pe cine am văzut mâncând de la Nea Gică? Pe Ernest, frate. Dacă nici asta nu e o garanţie a calităţii, atunci nuş’.

Cum care Ernest? Ce scaraoţchelui făceai în 2003?


Muzeul publicităţii şi brandurilor româneşti (nunu, nu mă întrebaţi al cui e şi ăsta, am fost ocupat) a găzduit o discuţie interesantă cu publicitari despre umor şi nostalgie în reclama românească, moderată de nimeni altul decât Florin Dumitrescu, pă care îl îndrăgim atât de mult.


E-an-na (folk metal – hai că-i ştii) lansează joi, 12 noiembrie, o piesă nouă. O să fie auzibilă pă youtube şi o să fie emoţionantă. Interpreta e nimeni alta decât bunica solistului.


Barbarians – povestea doar puţin trasă de păr a celebrei cafteli cu romanii din pădurea Teutoburg, când germanicii şi-au câştigat prin sânge şi vicleşug dreptul de a mai rămâne troglodiţi câteva secole – e o ocazie rară să auzi vorbindu-se nişte latină cinstită pă netflix. (Şi da, e latină clasică: ueni uidi uiki, kaisar!)

Merită câteva seri din viaţă dacă eşti un iubitor de: latină, germană, bărboşi musculoşi, păduri jilave, cai, germană sau latină.


Tyrian 2000 continuă să fie gratis pe GOG. Best. Arcade space shooter. Dân toate timpurile. Are chiar şi umor şi covrigi.

Mai mult decât atât, a fost portat şi pe Android, l-am testat anii trecuţi în metrou de mi-au sărit capacele. Probabil nici tu nu mai mergi cu metroul că-i pandemie, dar pregăteşte-te pentru dimineţi lungi pe WC cu aventurile lui Trent Hawkins.


Nu în ultimul rând, direct din Budapesta cea atât de greu încercată în anii ăştia ciudaţi, prietenul nostru Kjartan şi trupa au făcut o cântare pe feisbuc.

O putem urmări chiar aici, la o ţuiculiţă autoizolată.

În loc de bilet putem dona pă paypal (kjartan.code a rond gmail punct com) ca să-i sprijinim pe flăcăi.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net