Utopia Balcanica

Recomandările săptămânii: muzici, jumări, şmenuri, six-packuri

De ascultat?

Prietenii noştri super-tineri şi talentaţi de la AIVImedia.hub au pus de un teleconcert de ne-crăciun care îţi încălzeşte inima. Dându-ne ocazia să-i susţinem să-şi echipeze departamentul de muzici & teatru.

Constănţenii de la Cardinal (în care cântă Daniel, salut Daniel!) au pus pe spotifai un live session înregistrat anul trecut. Mm, sunetul ăla de rockăreală din garaj. Şi cum să nu iubeşti coperta asta.

Ana-Cristina Leonte, cunoscută şi apreciată voce de jazz, a devenit Ninigra într-un proiect all-star cu Iordache, Florin Dumitrescu şi Tavi Scurtu. O retro-electro-jucărie. Prima piesă a Ninigrei s-a putut (şi încă se poate) asculta pe RFI. Mai multe noutăţi, curânjor.

Bunul nostru frate bărbos CORBU a lansat Cei care tac, un album inspirat din universul fantastic al lui Marian Coman (seria Haiganu). Cre’ că cel mai simplu îl găseşti pe bandcamp.


De băut?

La mulţi ani, Oriel! Livrare moka de la 100 de lei în sus.

La mulţi ani, Clandestin! Six-packuri la preţ special.

În general, la mulţi ani berarilor mei preferaţi din mărginimea Bucureştilor. Fie ca.

Cât despre berarii mei preferaţi din Iaşi, Vlad, degeaba faci butoiu’ de porter pe balcon dacă doar îmi povesteşti despre el, profitând că-i pandemie şi nu vin în vizită.


De băgat la jgheab?

Pentru cine n-are familia extinsă prin preajmă, mâncare de moş crăciun curatoriată şi preparată de incorigibila Ilenushde comandat la Blid. De la minunatele jumări festive până la obscurul desert regional scutecele-domnului.

Toată luna decembrie, şi vechii noştri prieteni Have a Cigar fac platouri festive şi cozonaci (pe lângă pub foodul şi cocteilurile pret-a-boire cu care ne-au obişnuit). Au chiar şi un concurs cu cozonaci pe zuckerbook.


Noutăţi pe interneţi?

Hei, creatori care n-aveţi fonduri să vă îndepliniţi visul. Consolid8 a umplut golul lăsat de we-are-here pentru cine are nevoie de un serviciu de crowdfunding românesc de încredere.


De văzut?

Poate n-ai observat că e un sezon nou din Big Mouth pă netflix. Cred că v-am mai spus cât de mult îmi place bildungssitcomul ăsta animat cu lecţii de viaţă, monştri hormonali şi fantoma lui Duke Ellington.

Şi poate n-ai văzut thrillerul cu spioni al săptămânii, o oră cu dizidentul Navalnîi (cu sprijinul Bellingcat-CNN-Spiegel) despre cum l-au vânat şi aproape-găbjit deunăzi tot mai amuzanţii asasini FSB. (Are subtitrări dacă n-ai fost curios să înveţi rusă în adolescenţă ca să înţelegi vreo piesă Zdob şi Zdub.)

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net