Utopia Balcanica

Brusc, o plită care face raţionamente logice

Ochiul meu somnoros se plimba aseară pe instagram şi i-a atras Sasha (bună, Sasha!) atenţia că un domn care ţine foarte mult la proprietatea termenilor a făcut într-un story această bandă simpatică, pornind de la străvechiul meu crochiu cu plita.

Nu puteam să n-o împart şi cu tine (cu binecuvântarea autorului, bineînţeles).

Oh, wow. Ce mega tocilar!, am cugetat iniţial. Sigur are urechile ţuguiate ca Spock.

Dup-aia am devenit defensiv: n-avem de unde şti dacă nu cumva chiar e o deducţie. Ne e complet necunoscut contextul mai larg al acestui cadru slice of life. Ochiul plitei zice “oala AIA mare”, nu o oală mare oarecare. De ce zice asta? Poate, ca şi mine, proprietarul plitei are o oală mare, veche şi roşie, pe care o foloseşte exclusiv pentru fiert porumb. Poate că acea oală e imposibil de folosit pentru altceva, şi imposibil de ne-folosit odată ce a fost scoasă. Poate suntem într-un 2092 post-apocaliptic în care SINGURUL aliment e porumbul şi singura metodă de preparare permisă de guvernul New Tecuciului e fierberea. Acolo, în chenarul ăla tremurat, e cu totul alt univers, unul în care s-ar putea ca totul să fie de-a-n boulea, de la logică la legile fizicii.

Dar în final m-am amuzat foarte mult de chiţibuşăreala asta şi am devenit şi un pic mai deştept. Dacă ăştia-s oamenii la care ajung desenuţele mele tembele, munca mea are sens.

În plus, în realitatea din afara desenuţelor mele tembele, e chiar util să înveţi logică şi argumentare.

Fără ce face gagiul ăsta de mai sus, lumea e un haos urlător. Fără desene cu plite, e mai tristă da’ se descurcă.

Nu-i pot oferi lui Nae premiul Megatocilarul Anului, că am investit tot bugetul blogului în porumb, dar pot să împart cu tine Argument Antrenament, serviciul lui de mers la sală cu creierul. Are şi un canal de youtube cu tipşi şi trickşi. Ţinem legătura, Nae.

În ceea ce priveşte instrumentele de gătit şi -ducţia lor, hai s-o dăm la pace:

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net