Utopia Balcanica

Trei din lumea desenelor

Una e că a ieşit al 31-lea număr al Revistei Comics, care conţine şi nişte mâzgăleli ale mele. Îmi cer scuze că-mi mişc dosul de pe scaun să particip abia a treia oară. (Am mai contribuit la o ediţie străveche, cu Mîţa, şi la altă ediţie mai puţin străveche, cu Ars Moriendi. Apropo, Ars Moriendi e încă în vacanţă, dar nu pentru mult timp, serios.)

Mă bucur că-i un proiect atât de cuprinzător şi atât de longeviv, chiar dacă Octav nu ne lasă să scriem cuvinte urâte în bule. Sorry, Căpitanul Pulă! Dar succes în continuare, revistă cu BD-uri.

Puteţi s-o citiţi la ea acasă, e mai frumos decât s-o răsfoiţi direct aici.


A doua e că, după ani de regretabilă obscuritate, vechea noastră prietenă Cristina (Krissu) Moise s-a gândit şi ea că e cazul s-o scoată la lumină pe veşnic stânjenita Lisa Popescu, despre care cu toţii ştim că e de fapt autoarea, trăind experienţele autoarei în pielea autoarei. Ha, te-am demascat!

Având în vedere că desenele Cristinei sunt adorabile şi relatable şi (curând) virale, nu pot decât să-i urez un munte de caşcaval din kickstarteri şi patreoane, şi să nu uite că i-am mai făcut reclamă de vreo două ori. Interviul în IQAds e doar un prim pas spre glorie. Următorul e să nu te laşi pe tânjeală!

Ah, şi în vorbele înţeleptului Confucius, desenează pe o tabletă, diud, o să trudeşti în total 5 ore în loc de 6.

tuna_lisapop

A treia, dar nicidecum cea din urmă, e că Alin Răuţoiu (Răţoiu pentru anumiţi specialişti de talie globală), pe care-l cunoaştem fiindcă scrie lung şi complicat despre BD-uri pe Webcomics punct ro şi pe Medium, a făcut un gloriost podcast. Fireşte, cu benzi desenate în el şi în jurul lui.

Ca să fie şi într-un ceas bun, socot că-i cel mai simplu să vă abonaţi la o cană de bedea pe Facebook.

BTW, episodul trei a fost chiar cu partenera noastră de scheleţeală, Elena. Şi au discutat despre un webcomic japonez pe care eu nu-l cunoşteam fiindcă sub blana mea de caricaturist amator se ascunde un pensionar care n-are nici o treabă cu ce citesc tinerii din zilele noastre.

Măcar ştiu ce-i ăla un podcast.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net