Utopia Balcanica

Cronici cinstite: o porţie de pizdulice pe corso la Miniş

Dacă eşti un iubitor al sectorului 3 şi auzi “restaurantul Miniş”, îţi vine în minte groaznicul restaurant de nunţi care s-a mântuit când au făcut Carrefour în locul lui.

Din fericire, nu despre defunctul restaurant Miniş vă voi vorbi azi, ci despre o vizită recentă la restaurantul Minish, convenabil plasat în acelaşi complex de pe Barajul Sadului colţ cu Barajul Uzului şi cunoscut în zonă drept “cea mai salubră dintre cele trei bombe de la piaţă”, “la mici şi bere”, “fostul fast food Gospodina”, “lângă confiscate” sau “unde te vezi peste 5 ani”.

Nu mai poposisem de un an de zile aici. Fosta terasă, un fel de ţarc cu gazon fals, a fost înlocuită cu un pronaos curăţel de termopan în care nu stă nimeni fiindcă au stabilit ciocoii că nu se mai fumează. Noua terasă – câteva mese galbene de plastic – e direct pe trotuarul lat marca Negoiţă II. Dar e OK, fiindcă seara nu-i mult trafic în zona pieţei.

Meniul e 100% comfort food. Ciorbă, mici, diferite piese de porc fripte pe grătar şi cam atât. Gusturile de care mi se face dor după o săptămână de risotto şi fajitas.

minish03

Bere, mici şi pizdulice!, negociem cu doamna Ruxi pe după stropii unei ploi cu soare de care mă doare în cur fiindcă am băut două beri, deşi ştiu că o să răcesc.

Hehe, pizdulice.

Pizdulicea e o componentă a porcului despre care se spun multe poveşti – că-i cea mai mişto, că o păstrează măcelarul pentru el etc. Nu ştiu să vă zic cât de adevărate sunt poveştile, dar ştiu că pizdulicea e undeva unde se termină muşchiuleţul şi începe pulpa interioară, e foarte fragedă şi puţin mai scumpă, atât cât poate fi ceva scump la bomba din piaţă.

Aici, pizdulicea cu cartofi ex-congelaţi şi oleacă de varză e cinşpe lei, cât 5 beri. (Dacă nu eşti matematician, îţi explic: berea e 3 lei. Sau 5 lei, dacă vrei să scrie Stella pe etichetă şi să-ţi zică ceilalţi muşterii boierule.) Micii sunt doi lei jumate bucata, dar sunt mai mari decât alături, la spelunca din gangul cu second handuri.

minish09

Hehe, pizdulice.

Legendara pizdulice e, într-adevăr, fragedă. Topesc porţia primită şi parcă aş mai cere una, dacă nu s-ar fi înteţit ploaia. Ar putea pune din când în când şi nişte fudulii pe grătarul ăsta, atunci chiar n-aş mai avea nevoie de Zexe.

Cartofii sunt groaznici.

Zumzetul străzii şi bombănitul domol al seniorilor blânzi de la celelalte mese îmi fac pielea de găină într-un mod foarte plăcut. Scorul final pentru 3 Stelle, 3 mici, o pizdulice, două porţii de cartofi odioşi şi o salată de varză – undeva sub 9 euro.

minish10

BTW, cârciuma are şi wifi. Are chiar şi un sait cu “Bine a-ţi venit”. Face livrări. Poţi s-o închiriezi pentru ziua ta de naştere cu Ronald McDonald. Toate astea, fără vreo pretenţie – poate numai h-ul din “Minish” – că ar fi altceva decât taverna din piaţă. Atât de cinstită încât îmi vine s-o iau în braţe.

Uite şi nişte poze şi pe urmă dăm nişte note. Şi pe urmă râdem iar că am scris mai sus pizdulice.

Hehe, pizdulice.

Aer: 4/5. Un trotuar din cartier. E multă verdeaţă în jur, mierla ciripeşte, moşii joacă şah, copiii chirăie însoţindu-şi bunicii la piaţă. Manelele cântă doar câteva staţii mai încolo, la berăria din gară.

Serviciu: 5/5. O doamnă drăguţă care te întreabă dacă ţi-au plăcut micii şi dacă mai vrei bere.

Mâncare: 4/5. Aş da un leu în plus pentru cartofi adevăraţi, dar altfel, hehe, pizdulice.

Băutură: 4/5. La toamnă o să întreb dacă au un single malt de 20 de ani, dar nu vă faceţi speranţe.

Pensionari: 5/5. From all walks of life.

Budă: ?/5. N-am avut niciodată ocazia.

Cinstitometru: 9/10.
Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net