Utopia Balcanica

Cronici cinstite: o porţie de pizdulice pe corso la Miniş

Dacă eşti un iubitor al sectorului 3 şi auzi “restaurantul Miniş”, îţi vine în minte groaznicul restaurant de nunţi care s-a mântuit când au făcut Carrefour în locul lui.

Din fericire, nu despre defunctul restaurant Miniş vă voi vorbi azi, ci despre o vizită recentă la restaurantul Minish, convenabil plasat în acelaşi complex de pe Barajul Sadului colţ cu Barajul Uzului şi cunoscut în zonă drept “cea mai salubră dintre cele trei bombe de la piaţă”, “la mici şi bere”, “fostul fast food Gospodina”, “lângă confiscate” sau “unde te vezi peste 5 ani”.

Nu mai poposisem de un an de zile aici. Fosta terasă, un fel de ţarc cu gazon fals, a fost înlocuită cu un pronaos curăţel de termopan în care nu stă nimeni fiindcă au stabilit ciocoii că nu se mai fumează. Noua terasă – câteva mese galbene de plastic – e direct pe trotuarul lat marca Negoiţă II. Dar e OK, fiindcă seara nu-i mult trafic în zona pieţei.

Meniul e 100% comfort food. Ciorbă, mici, diferite piese de porc fripte pe grătar şi cam atât. Gusturile de care mi se face dor după o săptămână de risotto şi fajitas.

minish03

Bere, mici şi pizdulice!, negociem cu doamna Ruxi pe după stropii unei ploi cu soare de care mă doare în cur fiindcă am băut două beri, deşi ştiu că o să răcesc.

Hehe, pizdulice.

Pizdulicea e o componentă a porcului despre care se spun multe poveşti – că-i cea mai mişto, că o păstrează măcelarul pentru el etc. Nu ştiu să vă zic cât de adevărate sunt poveştile, dar ştiu că pizdulicea e undeva unde se termină muşchiuleţul şi începe pulpa interioară, e foarte fragedă şi puţin mai scumpă, atât cât poate fi ceva scump la bomba din piaţă.

Aici, pizdulicea cu cartofi ex-congelaţi şi oleacă de varză e cinşpe lei, cât 5 beri. (Dacă nu eşti matematician, îţi explic: berea e 3 lei. Sau 5 lei, dacă vrei să scrie Stella pe etichetă şi să-ţi zică ceilalţi muşterii boierule.) Micii sunt doi lei jumate bucata, dar sunt mai mari decât alături, la spelunca din gangul cu second handuri.

minish09

Hehe, pizdulice.

Legendara pizdulice e, într-adevăr, fragedă. Topesc porţia primită şi parcă aş mai cere una, dacă nu s-ar fi înteţit ploaia. Ar putea pune din când în când şi nişte fudulii pe grătarul ăsta, atunci chiar n-aş mai avea nevoie de Zexe.

Cartofii sunt groaznici.

Zumzetul străzii şi bombănitul domol al seniorilor blânzi de la celelalte mese îmi fac pielea de găină într-un mod foarte plăcut. Scorul final pentru 3 Stelle, 3 mici, o pizdulice, două porţii de cartofi odioşi şi o salată de varză – undeva sub 9 euro.

minish10

BTW, cârciuma are şi wifi. Are chiar şi un sait cu “Bine a-ţi venit”. Face livrări. Poţi s-o închiriezi pentru ziua ta de naştere cu Ronald McDonald. Toate astea, fără vreo pretenţie – poate numai h-ul din “Minish” – că ar fi altceva decât taverna din piaţă. Atât de cinstită încât îmi vine s-o iau în braţe.

Uite şi nişte poze şi pe urmă dăm nişte note. Şi pe urmă râdem iar că am scris mai sus pizdulice.

Hehe, pizdulice.

Aer: 4/5. Un trotuar din cartier. E multă verdeaţă în jur, mierla ciripeşte, moşii joacă şah, copiii chirăie însoţindu-şi bunicii la piaţă. Manelele cântă doar câteva staţii mai încolo, la berăria din gară.

Serviciu: 5/5. O doamnă drăguţă care te întreabă dacă ţi-au plăcut micii şi dacă mai vrei bere.

Mâncare: 4/5. Aş da un leu în plus pentru cartofi adevăraţi, dar altfel, hehe, pizdulice.

Băutură: 4/5. La toamnă o să întreb dacă au un single malt de 20 de ani, dar nu vă faceţi speranţe.

Pensionari: 5/5. From all walks of life.

Budă: ?/5. N-am avut niciodată ocazia.

Cinstitometru: 9/10.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

13 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
AI_core
AI_core
7 years ago

pizdulicea e cumva același lucru cu ceea ce se vinde sub numele pitulice de porc pe ici, pe colo, prin unele angsturi? am luat odată de curiozitate deoarece nu văzusem continuarea …de porc. au fost bune.
hehe, pizdulice!

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  AI_core

Cred ca da. Mm, pitulice. Mm, porc.

sorin
sorin
7 years ago

ok frate dar problema e cat de proaspata e carnea sa ne spui cum te-ai simtit dupa.eu de cate ori am fost in carciumi care ori sunt goale,ori nu prezinta incredere am avut probleme dupa masa.sa nu uiam ca a fost gasita carne de vita sau porc veche de 45 de ani,si apropo carnea de mici din cora sau vita e varza.am cumparat carne sigilata cu data de expirare super ok si cand am desfacut pachetul mirosea a hoit.crfed ca e nevoie de niste legi aspre pt asa ceva nu doar amenzi

kongo
kongo
7 years ago

nu m-am prins unde-i pizdulicea sau pitulicea asta de care aud pentru prima data. de mare ajutor ar fi un desen.
mai e o chestia dulce si frageda de la porc, nu stiu cum ii zice pe romana, pe germana e bäckchen, muschii aia doi din obraz. au o textura speciala.

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  kongo

Nici eu nu ştiu exact, am înţeles doar că-i undeva aproape de zona inghinală a creaturii.

Bäckchen sunt cu siguranţă “fălcuţele de porc” de care am mai auzit ocazional.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  kongo

da, cred ca sint falcute, adica sint aproape sigur. merci. imi iesise din cap cuvintul falcute, cuvint fain. aici cu noroc gasesti falcute din astea, sau trebuie sa comanzi.
o sa mai caut pizdulicea asta, presupun ca aici e necunoscuta si trebuie sa merg la abator, dar si la aia trebuie sa le spui exact ce vrei. o sa fie prima mea cerere normala la abator, ca pina acuma am luat numa creier de acolo si face toti banii sa vezi cum li se lungesc fetele cind le spui ce vrei.

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  kongo

Doar creier? Da’ o păreche de fudulii cinstite?

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  kongo

fudulii iau de regula (au rar, da au) de la un magazin rusesc, mix makt ii zice. mix markt nu are numai numai marfa ruseasca, ci si balcanica si in general din tarile din fostul bloc socialist. au multa, foarte multa, marfa din romania, au si mici congelati exact asa cum sint micii buni. au cumparat mai peste tot cladiri de la aldi, asa ca nu arata grozav inauntru, arata ca la discounter ieftin, dar au marfa si romaneasca si orice mezel romanesc produs in germania de sasi plecati, deci care respecta standardele germane, au acelasi gust cu cel pe care il stiu, si sint la preturi foarte civile.
reestul magazinelor romanesti sint foarte dezamagitoare, preturi timpite (comertul cu nostalgia e scump), produse foarte proaste, iar vinurile sint absolut cretine – numai dulci, iar eu beau numai seci.
mix markt e super ok, au si vodka adevaraciune, muraturi rusesti in saramura delicioase ca in moldova si poti sa iei sturioni proaspeti. daca nu au fudulii poti sa comanzi, germana lor e extrem de aproximativa, asa ca ii duci la tejgheaua de macelarie, le arati capu de porc si te prinzi de coaie, ei rid zogomotos, lasi numaru de telefon si te suna ei cind ti le aduc, conversatia telefonica fiind ea insasi un deliciu “porc, hahaha, urmeasza imitatul porcului, coaie, proaspete, vino. merge bine cu vodka, esti prost daca nu iei”.

garcea
garcea
7 years ago

@Vasile
&Kongo

m´ati ucis cu tema asta :o))) rusii la care ma duc io parlesc binisor, ce i drept nu m ám bagat la produse ezoterice..mici, mustar si gogonele!! aa si vodka , evident! supermarketu arata exact ca un aprozar proaspat privatizat prin `91-`92. Romanu´arata ca´n ´86..da ciorba de burta la conserva cu 7 euroi, deci mai mult decit odata de pofta..+ore de deschidere zici ca s functionari publici.
La o carciuma decenta cu arfe de cool dintr´un cartier münchenez la fel de decent, am platit la prinz vreo 8 coco pe un “sparschwein”+niste salata de varza+mini kartfoffel knödel..über oferta zilei(doo felii nici nici de porc+crusta) pina aici ok, n´aveam alte pretentii, dar a avenit nota si m´au taxat pt un Radler cu 4 euroi!!!

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

ai doua mix markt in apropiere, unu la neufahrn linga erding si unu la rosenheim. incearca-le.
cu o singura exceptie toate restaurantele romanesti pe care le-am incercat (zeci) m-au dezamagit total, la fel si magazinele cu produse romanesti.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

mi´maginez discutie savuroasa: ” Serghiei, vino repidi, e un pervers acilea care vrea sa futa un porc! sezi domol Natașă, probabil e ala care vrea momite.”

de mix markt uri stiam, dar multumesc oricum. Pur si simplu nu s in drumu´meu, n´ar fi vorba numai de benzina consumata cit de timp, deci deja se relativizeaza pretul uman.

trackback
Utopia Balcanica » Cronici cinstite: în staţie la Lizeanu s-a proclamat rockotecă cu mici
5 years ago

[…] cerut din nou un loc unde să ne lungim la bere da’ neapărat să aibă şi mici. (Şi să nu fie la piaţă, că ăia închid […]

trackback
Utopia Balcanica » Şarja zemoasă de mici care a salvat onoarea cateringului de pandemie
3 years ago

[…] mea reacţie a fost să-mi completez declaraţia cu “alimente esenţiale” şi să dau o fugă la micăria din piaţă, care încă funcţionează ca take-away de mici, dar ghinionuţ, căci doamna Ruxi trage zăvorul […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net