Utopia Balcanica

Bufet suedez nepalez. Am revenit la Isha să văd cât all-you-can-eat pot să eat

Isha de pe Vasile Lascăr e un loc cozy şi are acum şi o terasă umbroasă în fund. Mi-a plăcut ce-am probat din meniul à la carte. Normal că m-am dus să bag o fisă la all-you-can-eat, mai ales că n-am mai auzit de multicel de un asemenea demers în Bucureşti (undeva cred că-i de vină şi relaţia complicată a românului cu bufetul suedez).

Am fost băiat deştept şi am venit devreme. Vreun ceas mai târziu era deja cam forfotă în jurul smorgasbordului – şi ăla amplasat destul de aproape de mesele oamenilor da’ deh, restaurant mic.

M-am întâlnit acolo şi cu Ligia (of Balkanik fame), prietenă a localului, care sper să nu se supere rău pă mine că am capturat-o în poza cu holdele mănoase de curry. Hello!

Varietate decentă de curryuri, gustărici, sosuri, chiar şi un dulce fff reuşit (gulab jamun, adică biluţe brânzoase în sirop).

Mi-au rămas în minte:

– clasicul butter chicken, călduros, cremos, bogat;
– paneerul (brânzetu’ specific, cică e făcut in-house) tras în tigaie cu chili;
– korma (verişoară cu ciulamaua) de miel. Blândă, lăptoasă, cu o aromă de oaie super-discretă, exact opusul curryului lu’ Tănase, de care m-am îndrăgostit din alte motive;
– un biryani cu creveţi ca la carte;
– chiftelele de ceapă şi momoşii cu legume. Chimion, cardamom, schinduf, atâta aromă. Şi atâta iuţeală, aviz amatorilor. Transpiri un pic pă chelie.

Două excursii la bufet / m-au satisfăcut complet, cum stă scris în Bhaglajgheab-Gita. Modest, ştiu. Da’ mai vin.

Trataţia: 85 de lei. Mi se pare rezonabil, chiar dacă băutura e scumpuţă la Isha. Merită mai ales dacă a) ţi-e foarte foame sau b) nu eşti super-iniţiat în bucătăria indo-nepaleză şi vrei să încerci mai multe drăcii fără să fii nevoit să îţi faci mulţi prieteni şi să mergi cu ei şi să se uite semi-urât la tine când le iei de sub nas ultima bucată din felu’ preferat.


*Întâmplător, sau poate fix de-aia am decis să apăs publish acum şi totul e o conspiraţie, şi mâine, miercuri, 12 iulie, e bufet all you can eat la Isha între patru după-amiaza şi zece seara. Probabil o să se întâmple tot aşa, din două în două săptămâni.

**Au şi un concurs pe instagram.

Isha e pe Vasile Lascăr 81, la jumatea drumului între Gemeni şi Trei Beţivi.


(Bufet cu curry srilankez, dar mai mic şi mai pentru aficionadoşi, găsim şi la Mathara la Obor.)

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net