Utopia Balcanica

7 idei din bucătăria lui Vasile cu care o să-ţi dai musafirii pe spate

Prietenii noştri de la Dr. Oetker au împlinit 25 de ani în România şi m-au invitat să îţi scriu ceva despre Reţeta care ne aduce împreună. Probabil ştii deja multe reţete minunate care aduc lumea împreună dar eu pot să-ţi vând nişte ponturi care vor propulsa masa ta de Crăciun direct în gura târgului. Memabil, instagramabil, memorabil.


1.

Presară câteva seminţe de chia pe salata de boeuf. Dacă întreabă cineva “auăleu, ce făcuşi, Vasile?”, explică-i că ai pus Chia LaBoeuf.

2.

Caltaboşul e mult, mult mai simpatic cu doi ochi din boabe de piper şi o limbă bifurcată de gogoşar. Dacă ştii că invitaţii tăi sunt curajoşi, un praf de Carolina Reaper în compoziţie şi brusssc poate sssă şşşşi muşşşşte.

3.

Spune-i lu’ ăla micu’ că i-ai luat un set de tobe. Întâmpină-l cu o tobă de porc, una de curcan şi două beţişoare (sigur ai în sertar, de când ai comandat ultima dată nudălşi). Tu te alegi cu centură neagră la dad jokes, vecinii vor răsufla uşuraţi iar puştiul va învăţa că în viaţă e bine să explici foarte clar ce îţi doreşti.

4.

Pizza cu sarmale? Merge, e deja o reţetă consacrată, o să ne distrăm cu toţii. Pizza cu sarmale cu ananas? Hm, mai bine nu. Pizza cu sarmale cu ananas când vine la masă cumnatul Giorgio din Napoli? Ştii ceva, tu încearcă.

5.

Dacă faci tort diplomat, pune nişte colorant galben în frişcă. Ornează-l cu felii de kiwi şi căpşună (sau frunze de leuştean de marţipan, dacă ai ditai skillu’) şi bum!, tort de boeuf. Tort. De. Boeuf. Pupilele şi papilele vor fi bulversate. Se va vorbi despre Crăciunul tău cel puţin până la următorul.

Nu forţa nota făcând cârnaţi de biscuiţi. Am încercat eu într-o vacanţă la Gura Teghii şi nu arată deloc sexi. Serios. Ştiu că e şi sezonul cârnaţilor, dar nup.

6.

Prăjitura “buturugă” nu e autentică dacă n-ai un complice care să pună sunete de drujbă de câte ori tai o felie din ea.

Ca să duci poanta până la capăt, poţi să arunci cu rumeguş de ciocolată în toate părţile, şi dacă se supără cineva, asigură-l că o să plantezi doi puieţi de prăjitură la primăvară.

7.

Ţi-a rămas cozonac? Frigănele de cozonac, logic. Subţiri, tăiate triunghiular, crocante. Cozonachos.

(Dacă ţi-a rămas chec, nu încerca să faci checsadilla. Nu se pupă aromele.)


Şi dacă tot te duci zilele astea să-ţi cumperi ingrediente (pentru dulciuri delicioase), e bine de ştiut că poţi câştiga o super bucătărie în valoare de 25.000 de euro, mixere KitchenAid sau cartea aia frumoasă cu reţete pe care am lăudat-o şi tura trecută.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net